joi, 19 septembrie 2013

ULTIMELE clipe din viaţa lui Ionuţ, filmate de camerele de supraveghere. Bunica micuţilor NU apare în peste două ore de filmări



Cancan a intrati in posesia unor imagini naucitoare, pe care NIMENI nu le-a vazut pana acum. Camerele de supraveghere ale parcului Tei au surprins ultimele momente din joaca celor doi baieti, inainte ca ei sa treaca de gardul catre terenul parasit
Sunt imagini cu un puternic impact emotional. Cu baietii familiei Anghel, Ionut, de 4 ani si Andrei, de 6 ani, intr-un moment de veselie, de joaca, un moment care nu prevestea cu nimic tragedia ce avea sa urmeze. In mod ciudat, in filmarile cu baieteii, bunica lipseste. Una dintre camerele situate in mijlocul parcului Tei, a surprins imagini cei doi, alergand singuri pe o suprafata destul de mare, fara sa fie in vreun fel supravegheati.
La ora 9.21, Andrei, fratele in varsta de 6 ani al lui Ionut este suprins de una dintre camerele de supraveghere din Parcul Tei ora 9.21. Andrei, cel mare apare primul. Alearga destul de repede pe aleea principala, pe langa fantana. Prea repede pentru fratele lui, de numai 4 ani, care a ramas serios in urma. Cel mic intra in raza camerei de supraveghere la aproape un minut distanta de fratele sau, care e mult in fata. Micutul fuge si el cat poate de repede, dar nu-l poate ajunge, iar atunci cand nu-si mai zareste fratele, se opreste derutat la intersectia a doua alei, nestiind excact incotro s-o apuce. Intr-un final ori il repereaza, ori cel mare il striga si-atunci, usor nesigur, isi reia alergarea.In aceste imagini, baietii se indrepta spre celalat capat al parcului – fata de zona prin care se presupune ca au iesit. Cel mai probabil au continuat sa alerge, pana au facut o tura completa in jurul fantanilor, iar in capat au ajuns la locul de joaca marginit de gardul spart, gardul prin care aveau sa intre intr-o “alta lume”. In lumea in care, mici si nesiguri, derutati si poate obositi, s-au ratacit.
In minutele care se scurg dupa imagine, parcul se anima. Parinti, bunici isi insotesc copiii ori nepotii, mame isi plimba bebelusi in carucioare, tineri trec tinandu-se de mana. Bunica celor doi frati ramane, cel mai probabil, in zona in care s-a asezat cand a ajuns in parc. Si care, potrivit martorilor, nu e aceeasi cu cea indicata de batrana la reconstituirea facuta la televizor, ci fata de centrul parcului, exact in partea opusa. Mult mai departe de locul de joaca.
De la ora 9.23, baietii Anghel nu mai apar pe niciuna dintre cele noua camere de supraveghere situate in mijlocul parcului si care “acopera” o buna parte din aleea principala. Nici bunica lor nu e de vazut. Nici chiar dupa ora 10.30, atunci cand se presupune ca batrana le-a sesizat lipsa si a pornit sa-i caute.
Abia la 11 si 20, in mijlocul parcului isi fac aparitia doi paznici, care pana atunci supravegeasera parcul de la posturile lor de observatie. Se aseaza in zona centrala si se uita in toate partile. Trebuie mentionat ca parcul este foarte bine ingrijit si pazit, atat in zonele cu leagane, cat si pe aleile principale ori secundare. Au fost cazuri in care copiii s-au ratacit de parinti, dar au fost rapid reperati. Parcul Tei nu e neaparat un parc complicat, iar zonele sunt largi, cu deschideri mari. Asadar, de la ora 11.20, doi angajati ai firmei de paza se aseaza central si urmaresc cu atentie copiii. Poate fi o coincidenta, dar e posibil si ca barbatii sa fi fost anuntati de batrana ca nu-si gaseste nepotii.

Ora 11.36. Andrei intra in parc tinut de mana de un barbat. Imaginea e surprinsa de camera de supraveghere numarul 1Ora 11.36. A trecut 2 ore si 15 minute de cand baietii au fost filmati de o camera de supraveghere. In acel moment, pe camera numarul 1, situata chiar la intarea in parc, il surprinde pe Andrei, baiatul cel mare al familiei Anghel. Merge repede, insotit de un barbat inalt, bine facut, cu parul inchis la culoare. Tanarul poarta bermude, o camasa in carouri alb cu rosu si adidasi si-l tine pe baiat de mana. Intra in parc, barbatul ii vede pe paznici si se indreapta direct spre ei, iar imaginile din interiorul parcului sunt surprinse de camera 4, din acelasi unghi de unde, cu peste doua ore in urma, fusesera filmati ambii baietei.Barbatul, considerat “martor cheie” in ancheta gesticuleaza aratandu-l pe baietel. Copilul ramane un pas in urma si asteapta, iar paznicii ii arata barbatului prin gesturi zona in care se presupune ca ar fi bunica. Un aspect interesant trebuie aici punctat. In zona unde s-au oprit barbatul si copilul, sta tolanit un caine, cel mai probabil al unui alt barbat care s-a oprit sa stea de vorba cu ceilalti. Baiatul nu pare sa se teama si se aseaza in apropierea patrupedului, asteptand ca adultii sa termine de vorbit.Cei trei barbati si Andrei pornesc apoi catre capatul parcului. Catre banca pe care a stat bunica si in momentul in care a ajuns in parc. Vizibilitatea catre zona in care se afla batrana e slaba, dar se poate sesiza ca barbatii o gasesc pe batrana si ii “predau” copilul. Aceeasi camera de supraveghere il filmeaza pe barbatul care l-a adus pe copil plecand, la nici trei minute dupa ce l-a lasat pe Andrei.
El este tanarul despre care bunica a povestit, probabil, ca a certat-o spunand ca a gasit copilul “tocmai la Bamboo” (pe strada Tuzla) si a indemnat-o ca altadata sa aiba grija de el. E destul de evident ca baiatul nu i-a spus salvatorului sau ca mai are un frate care a cazut prada cainilor si care a ramas pe terenul parasit. Putem presupune ca barbatul ar fi anuntat politia ori chiar ar fi mers personal sa-l caute pe micut. Dar el l-a luat pe baietel de mana si l-a dus inapoi in parc, acolo unde baiatl i-a spus ca l-ar astepta bunica. Din declaratiile batranei rezulta nici macar ea nu a aflat chiar imediat de la Andrei ce s-a intamplat cu Ionut, ci abia dupa ce s-a linistit, baiatul i-a spus ca fratele lui a fost ucis. De caini.

Pe langa semnele de intrebare existente in acest teribil caz, se ridica altele. Cat timp a trecut, de fapt, din momentul in care copiii au disparut si pana bunica a realizat ca ei nu se mai intorc, alergand, la banca pe care ea statea? Cum a fost posibil ca baietelul de patru ani- pe care il vedem aabia alergand cu piciorusele lui mici – sa strabata un asemenea traseu, prin pustietate, prin maracinis, printr-o zona in care nici adultii nu se aventureaza? Cum a fost posibil ca ambii baieti sa coboare o rapa cu o diferenta de nivel pe peste trei metri, inclinata la 45 de grade. Si-apoi sa rataceasca printr-o padure deasa, plina de zgomote, gunoaie si de lesuri de pasari?
Cum de paznicii de la Laguna Tei, care l-au lasat pe Andrei sa iasa in strada folosind poarta lor nu l-au intrebat cum de a ajuns intr-o asemenea zona?
Si cine este, pana la urma, barbatul care l-a salvat pe Andrei? C e ar avea el de povestit ar fi, poate, foarte de folos anchetei.


In editia de maine vom reveni cu noi amanunte si imagini. Cine il cunoastre pe “martorul cheie”, cel care l-a dus pe Andrei la bunica in parc si ne poate ajuta sa luam legatura cu el ori ne poate oferi informatii despre el, este rugat sa ne contacteze pe adresa pont@cancan.ro sau la numarul de telefon 0741 226 226.
(Malina Pana)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu